Kijev: Ruske snage bezuspešno pokušale da se probiju na istoku

Ruske snage su u prethodna 24 sata gađale ukrajinsku teritoriju 37 puta iz vazduha i pokrenule 19 napada

17.06.2023. 20:02
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_vojnici_Rat u Ukrajini_Foto Reuters (4)-63bffbfde80b9.webp Foto: Reuters

Generalštab vojske Ukrajine saopštio je večeras da su ruske snage pokušale da napreduju ka gradovima Kupjansk, Liman, Adijivka, Marinka i Šahtjorsk na istoku i jugoistoku Ukrajine, ali da nisu uspele u tome. Ukrajinska vojska je izvestila o 22 sukoba u ovim oblastima.

Generalštab je dodao da su u prethodna 24 sata ruske snage gađale ukrajinsku teritoriju 37 puta iz vazduha, kao i da su pokrenule 19 napada višecevnim raketnim bacačima, preneo je Kijev independent.

Bajden: Nema blažih kriterijuma za Ukrajinu

NATO neće ublažiti kriterijume koje Ukrajina mora da ispuni kako bi postala članica tog vojnog saveza, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden.

"Neću. Moraju da ispune iste kriterijume, tako da neću da im olakšavam", rekao je Bajden i dodao da je "totalno neodgovorno" od Rusije da postavi nuklearno oružje u Belorusiju.

Regionalna adminsitracija ukrajinske oblasti Herson danas je saopštila da je u ruskim napadima na Herson ubijena jedna osoba, dok je ranjeno troje. Među ranjenima su tinejdžer (17), žena (35) i muškarac (88), preneo je Kijev independent. Napad je izvršen u selu Kozacke, dodali su iz regionalne administracije.

Iz kancelarije generalnog tužioca Ukrajine dodaju da je u Donjeckoj oblasti u Konstantnjivki ranjena devetogodišnja devojčica i žena (57).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()