Kiličdaroglu optužio Erdogana za klevetu zbog pozivanja na lažni video i saradnju sa Kurdima

Erdogan je, pozivajući se na montirani snimak, optužio svog protivkandidata za saradnju sa Radničkom partijom Kurdistana, koju Turska i njeni zapadni saveznici smatraju terorističkom grupom

23.05.2023. 15:15
  • Podeli:
Kemal Kiličdaroglu_Foto Tanjug AP Photo Francisco Seco (2)-6451175812f45.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Francisco Seco

Kandidat na predsedničkim izborima u Turskoj Kemal Kiličdaroglu optužio je predsednika Turske, i svog protivkandidata, Redžepa Tajipa Erdogana za klevetu nakon što je citirao navode iz lažnog video-snimka u kojem se opozicija povezuje za zabranjenom militantnom kurdskom grupom.

"Umoran sam od kleveta, ali on (Erdogan) nije umoran od klevetanje mene", napisao je Kiličdaroglu na Tviteru.

Rojters prenosi da su u montiranom snimku, koji je Erdogan prikazao na mitingu 7. maja, spojeni kadrovi iz Kiličdarogluove kampanje i kadrovi u kojima militantni navijaju za svog vrhovnog komandanta Murata Karajilana.

Erdogan je u jučerašnjem intervjuu za TRT, pozivajući se na montirani snimak, optužio protivkandidata za saradnju sa Radničkom partijom Kurdistana, koju Turska i njeni zapadni saveznici smatraju terorističkom grupom.

Drugi krug predsedničkih izbora u Turskoj biće održan 28. maja, nakon što je u prvom krugu 14. maja Erdogan osvojio 49,24 odsto glasova, dok je Kiličdaroglu dobio podršku 45,07 odsto birača.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()