Kineski predsednik ponudio prijateljstvo, Bajden ga oduvao: I dalje verujem da je Si diktator

Dvojica lidera su se na sastanku dogovorila da nastave komunikaciju na nivou dve vojske i da sarađuju u borbi protiv trgovine drogom

16.11.2023. 11:18
  • Podeli:
si đinping i džo bajden u sad, 15 nov 2023 - foto Doug Mills The New York Times via AP, Pool Tanjug (3)-6555c588097d0.webp Foto: Doug Mills/The New York Times via AP, Pool/Tanjug

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da i dalje veruje da je kineski predsednik Si Đinping diktator.

"On je diktator u smislu da je on tip koji vodi državu koja je komunistička zemlja, zasnovana na obliku vlasti koji je potpuno drugačiji od našeg", rekao je Bajden za CNN, nakon četvoročasovnog razgovora sa Sijem u San Francisku.

Dvojica lidera su se tokom sastanka dogovorila da SAD i Kina nastave komunikaciju na nivou dve vojske i da sarađuju u borbi protiv trgovine drogom. Si je tom prilikom ponudio saradnju, istakavši da je Kina spremna da bude partner i prijatelj SAD, ali osećanja očito nisu uzajamna. 

Američki predsednik je ocenio da je uspeh sastanka u tome što su Si i on "jednostavno razgovarali, bili otvoreni jedan prema drugom, tako da nema nesporazuma".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()