Kišida: Trkamo se sa vremenom kako bismo spasili preživele posle zemljotresa

U zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Japan život je izgubilo najmanje 48 osoba

02.01.2024. 10:28
  • Podeli:
zemljotres u japanu, japan, šikamači, prefektura išikava - 2 jan 2023 - Kyodo News via AP Tanjug (1)-6593ce32ed9a8.webp Foto: Kyodo News via AP/Tanjug

Spasioci se trkaju sa vremenom kako bi iz zgrada srušenih u zemljotresu izvukli preživele, izjavio je danas japanski premijer Fumio Kišida.

U zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Japan život je izgubilo najmanje 48 osoba.

"Moramo da se trkamo sa vremenom kako bismo pronašli i spasili žrtve katastrofe", rekao je japanski premijer Kišida posle sastanka posvećenog odgovoru na katastrofu, prenosi BBC.

"Potvrđena je veoma velika šteta, uključujući brojne žrtve, urušene zgrade i požare", rekao je Kišida, dodajući da je spasiocima teško da dođu do severnog vrha poluostrva Notoa.

Fumio Kišida, foto: Kyodo News via AP/Tanjug

Oko 33.000 domaćinstava provelo je noć bez struje, dok su mnogi gradovi ostali bez vode.

Nekoliko snažnih zemljotresa, od kojih je najjačio bio 7,6 stepeni Rihterove skale, pogodili su u ponedeljak japansku prefekturu Išikava, na obali Japanskog mora. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()