Ko će zapravo stati na čelo Evropskog saveta: Danska premijerka demantovala da je kandidat

Ona je dodala da je bivši portugalski premijer Antonio Košta, koji važi za favorita za mesto predsednika Evropskog saveta, "dobar kolega".

17.06.2024. 18:47
  • Podeli:
evropski savet brisel tanjug ap-653bb910a9870.webp Foto: Tanjug/Ap/Virginia Mayo

Danska premijerka Mete Frederiksen negirala je večeras da je kandidat za novog predsednika Evropskog saveta, nakon višemesečnih spekulacija da bi mogla da nasledi Šarla Mišela na toj funkciji.

 Frederiksen je, po dolasku na neformalan samit lidera EU na kojem će se razgovarati o raspodeli funkcija u evropskim institucijama nakon izbora za Evropski parlament, rekla da je aktuelna predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja se kandidovala za novi mandat, uradila "sjajan posao". 

Ona je pozvala da se brzo donesu odluke o raspodeli funkcija. 

"Sasvim sam sigurna da ćemo naći dobro rešenje", rekla je Frederiksen. 

Na pitanje da li je kandidat za funkciju, ona je rekla da nije kandidat. 

Ona je dodala da je bivši portugalski premijer Antonio Košta, koji važi za favorita za mesto predsednika Evropskog saveta, "dobar kolega". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()