Koga su zapravo oborili Amerikanci: Snouden poslao pojašnjenje iz Rusije

Snouden godinama živi u Rusiji gde je našao utočište

14.02.2023. 14:53
  • Podeli:
Edvard Snouden profimedia-1664212108236.webp Foto: Profimedia

Objekti nepoznatog porekla koje američki lovci ruše sa neba iznad Amerike centralna su tema o kojoj diskutuju svetski mediji, a priče o NLO samo podgrevaju teorije zavere.

Da nije reč o NLO, juče je demantovala i Bela kuća, a danas to isto kaže i bivši radnik CIA-e Edvard Snouden.

Snouden kaže da je reč o ''konstruisanoj panici'', napravljenoj kako bi se novinari bavili time, umesto važnijim stvarima.

''Nisu vanzemaljci. Voleo bih da su vanzemalji, ali nisu. To je samo dobra stara konstruisana panika, privlačna priča koja osigurava da će se novinari baviti balonima, umesto budžetom ili bombardovanjem (kao na primer Severnim tokom). Do sledećeg puta'', napisao je na Tviteru Snouden, koji godinama živi u Rusiji.

Bela kuća saopštila je ranije danas da ništa ne ukazuje na to da iza serije neidentifikovanih objekata, oborenih iznad SAD i Kanade, stoje vanzemaljci.

"Znam da su se postavljala pitanja, neki su bili i zabrinuti zbog ovoga, ali ne, ne postoji ništa što ukazuje na vanzemaljce", rekla je portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

U nedelju, američko ratno vazduhoplovstvo je saopštilo da ne odbacuje mogućnost vanzemaljskog susreta, niti je odbacilo bilo kakvo objašnjenje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()