Komandant Crnomorske flote ipak živ: Ukrajinci tvrdili da je mrtav, pojavio se na jutrošnjem zasedanju

Na video-snimku i fotografijama, koje je objavilo to ministarstvo, vidi se da Sokolov prisustvuje je sednici

26.09.2023. 14:03
  • Podeli:
šojgu sokolov telegram@ministarstvoodbranerusije-6512c84b1718b.webp Foto: Telegram@MinistarstvoOdbraneRusije

Komandant ruske Crnomorske flote Viktor Sokolov, pojavio se danas, dan nakon što je Kijev saopštio da je poginuo u ukrajinskom napadu na Sevastopolj, na snimku sa sastanka održanog u ruskom Ministarstvu odbrane.

Na video-snimku i fotografijama, koje je objavilo to ministarstvo, vidi se da Sokolov prisustvuje je sednici kojom predsedava resorni ministar Sergej Šojgu, prenosi Rojters.
Snimak je prikazan na ruskoj državnoj televiziji. 

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio je juče na svom nalogu na platformi X da je Sokolov poginuo u prošlonedeljnom ukrajinskom napadu na Sevastopolj, sa još 34 ruska oficira.

Sokolov ima čin admirala i u slučaju da je vest o njegovoj smrti potvrđena, bio bi najviše rangiran ruski oficir koji je ubijen od početka rata u februaru 2022. godine.

On je na mestu komandanta Crnomorske flote od avgusta 2022, a čin admirala dobio je u junu ove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()