Konašenkov: Ruske snage zauzele četiri četvrti u Bahmutu

Ruske vazdušno-desantne jedinice potisnule su ukrajinske trupe ka severnoj i južnoj periferiji grada, saopštio je portparol ruskog ministarstva odbrane

30.04.2023. 17:48
  • Podeli:
bahmut reuters (3)-640db46dcc56e.webp Foto: Reuters

Ruske snage su nastavile da potiskuju pripadnike Oružanih snaga Ukrajine u zapadnom delu Bahmuta i osvojile su četiri četvrti u tom gradu, saopštio je zvanični predstavnik ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"U pravcu Donjecka, jurišni odredi nastavili su da potiskuju neprijatelja u zapadnom delu grada Artjomovsk (Bahmut), gde su zauzeli četiri četvrti", rekao je Konašenkov, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, tokom borbi za Bahmut, ruske vazdušno-desantne jedinice potisnule su ukrajinske trupe ka severnoj i južnoj periferiji grada.

Konašenkov je naveo da je ruska vojska nanela poraz ukrajinskim snagama u oblastima Bogdanovka i Artjomovskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici.

"Tokom dana, avioni su izvršili četiri naleta na područje grada Artjomovsk (Bahmut)", kazao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()