Konzervativci vode na izborima za EP u Grčkoj: Veću podršku dobila krajnja desnica

Stranke krajnje desnice značajno su poboljšale rezultate i, prema anketama, Niki će dobiti od 2,9 do 4,9 odsto glasova, dok će Glas razuma osvojiti od 2,2 do 3,6 odsto glasova.

09.06.2024. 20:07
  • Podeli:
grčka izbori ep AP PhotoYorgos Karahalis tanjug-6665ef1e8702b.webp Foto: AP PhotoYorgos Karahalis tanjug

Vladajuća grčka konzervativna Nova demokratija značajno vodi na današnjim izborima u Grčkoj za Evropski parlament (EP) i, prema izlaznim anketama, osvojiće između 28 i 32 odsto glasova, dok su stranke krajnje desnice dobile veću podršku u odnosu na prethodne izbore 2019. godine.

Nova demokratija je na parlamentarnim izborima prošloga juna osvojila 40,5 odsto glasova, a na evropskim izborima 2019. godine 33,1 odsto glasova.

Prema anketama, glavna grčka opoziciona partija Siriza dobiće između 15,2 do 18,2 odsto glasova na današnjim izborima za EP, Pasok od 10,9 do 13,9 odsto, a komunisti KKE od 7,9 do 10,3 odsto, preneo je Politiko.

Stranke krajnje desnice značajno su poboljšale rezultate i, prema anketama, Niki će dobiti od 2,9 do 4,9 odsto glasova, dok će Glas razuma osvojiti od 2,2 do 3,6 odsto glasova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()