Kraj drame u Nemačkoj: Naoružana žena savladana, nema povređenih

Detalji o osumnjičenoj za incident za sada nisu poznati

05.03.2024. 08:02
  • Podeli:
nemačka policija tanjug ap-652fb825a3be7.webp Foto: Tanjug/Ap/Markus Schreiber

Nemačka policija je savladala ženu koja se sinoć zabarikadirala u bolnici Luizen u Ahenu. Mediji u Nemačkoj pišu da je prilikom rešavanja krizne situacije žena povređena. Policija navodi da je žena ušla u bolnicu, zabarikadirala se i izazvala požar koji je kasnije ugašen, a situacija u bolnici nije više opasna.

Kriza u bolnici u nemačkom gradu Ahenu završena je sinoć tako što je policija savladala ženu (65) koja se zabarikadirala u jednoj prostoriji, prenose nemački mediji.

Portparol policije u Ahenu Andreas Miler potvrdio je da se situacija u bolnici Luizen više ne smatra opasnom.

Kako prenosi Ahener cajtung, žena je povređena tokom incidenta, iz bolnice je izvedena na nosilima i prebačena u vozilo Hitne pomoći gde joj je pružena pomoć.

Detalji o osumnjičenoj za incident za sada nisu poznati.

Kako je saopštila policija, trenutno ne postoje informacije o drugim povređenima u incidentu.

Iz policije su rekli da je žena ušla u bolnicu u popodnevnim satima i zabarikadirala se u jednoj sobi.

Nakon toga primećen je dim u bolnici, a požar je kasnije ugašen.

Nemački Bild preneo je ranije da je žena zapalila pirotehničko sredstvo u bolnici.

Na licu mesta bio je veliki broj policijskih i vatrogasnih ekipa, kao i specijalne policijske snage zbog moguće preteće situacije, dodaje Velt.

Prostorije u bolnici u blizini sobe u kojoj se zabarikadirala žena su evakuisane. Pojedini pacijenti prebačeni su u druge bolnice.

Policija je tražila od ljudi da izbegavaju područje u blizini bolnice.

Bolnicu Luizen vodi jedno protestantsko udruženje, a ova ustanova raspolaže sa 378 kreveta i ima više od 1.500 zaposlenih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()