Kremlj: Atmosfera koju je stvorila administracija Bajdena dovela do atentata na Trampa

Peskov je rekao da Moskva "saoseća i želi brz oporavak svim povređenima" u incidentu

14.07.2024. 13:40
  • Podeli:
tramp donald-66936a1fce70a.webp Foto: AP Photo/Gene J. Puskar

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ne veruje da je aktuelna američka administracija organizovala pokušaj ubistva Donalda Trampa, ali da je oko njega "stvorila odgovarajuću atmosferu koja je dovela do atentata".

"Uopšte ne mislimo i ne verujemo da je pokušaj eliminacije predsedničkog kandidata Trampa organizovala aktuelna vlast, ali atmosfera koju je ova administracija stvorila tokom političke borbe, atmosfera oko kandidata Trampa izazvala je ono sa čime se Amerika danas suočava“, rekao je Peskov. 

Rusija osuđuje bilo kakve manifestacije nasilja tokom političke borbe, poručio je Peskov, povodom atentata na bivšeg američkog predsednika i republikanskog kandidata na predstojećim prredsedničkim izborima Donalda Trampa.

Peskov je rekao da Moskva "saoseća i želi brz oporavak svim povređenima" u incidentu.

Naveo je i da ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da zove Trampa nakon atentata na njega. 

"Koliko ja znam, ne postoje takvi planovi", rekao je on, prenosi Interfaks.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()