Kremlj: Nismo hakovali mobilni telefon Liz Tras

Ostrvski mediji su prošle nedelje objavili da su ruski špijuni bliski ruskom predsedniku hakovali lični telefon Liz Tras dok je bila ministarka spoljnih poslova Velike Britanije.

31.10.2022. 14:42
  • Podeli:
lizz_truss_anadolija 1-1666696382677.webp Foto: Anadolija

Ne stišava se skandal oko navodnog hakovanja ličnog telefona sada već bivše britanske premijerke Liz Tras.

U najnovijem obrtu oglasio se i sam Kremlj koji je demantovao pisanja ostrvskih tabloidnih novina. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da se tvrdnje iznesene u britanskim medijima, prema kojima su navodno ruski špijuni hakovali privatni telefon bivše britanske premijerke Liz Tras, nešto što se ne može ozbiljno shvatiti.

Ostrvski mediji, pre svega Dejli Mejl, objavili su prošle nedelje da je lični telefon Trasove bio hakovan dok je bila na funkciji ministarke spoljnih poslova te da se veruje da su agenti putem njenog telefona dobili pristup strogo poverljivim detaljima kao što su razgovori sa ključnim međunarodnim saveznicima o ratu u Ukrajini.

Navodno, tom prilikom su bile presretnute i poruke u kojima se kritikovao tadašnji britanski premijer Boris Džonson.

Da stvar bude još gora, podaci koji su hakovani obuhvatali su period od godinu dana, ali javnost o tome ništa nije znala zahvaljujući prikrivanju od strane samog Džonsona kao i sekretara kabineta Sajmona Kejsa.

Liz Tras je tada promenila i svoj lični broj telefona koji je koristila duže od decenije što su mediji otkrili kada je procurela vest o zbunjenosti među ministrima i savetnicima koji nisu uspevali da je dobiju na taj broj.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()