Kremlj: Poziv pape Franje na pregovore sa Ukrajinom je razuman, Rusija je spremna

Ocenjeno je da je situacija na bojnom bolju pokazala da su nade Zapada da će naneti strateški poraz Rusiji potpuno pogrešne

11.03.2024. 12:30
  • Podeli:
Kremlj_PIXABAY-638892a4358e3.webp Foto: Pixabay

Poziv pape Franje na pregovore o prekidu rata u Ukrajini je sasvim razuman i Rusija je za to spremna, ali je Kijev isključio tu mogućnost zbog pogrešnog stava da Zapad može da porazi Rusiju, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Nažalost, i izjava pape i izjave dugih, uključujući naše, naišle su na najoštrije odbijanje", naveo je Peskov, prenosi Rojters.

Peskov je podsetio da je predsednik Vladimir Putin više puta govorio o spremnosti i otvorenosti Rusije za pregovore, ali da je Ukrajina odbijala takve predloge.

On je ocenio da je situacija na bojnom bolju pokazala da su nade Zapada da će naneti strateški poraz Rusiji potpuno pogrešne.

Papa je pozvao Ukrajinu da "smogne hrabrosti" da podigne ''belu zastavu'' i pregovara sa Rusijom o prekidu rata, što je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odbio uz izjavu da se papa bavi "virtuelnim posredovanjem".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()