Kremlj upozorio Zapad: Korišćenje zamrznutih ruskih sredstava dovelo bi do višegodišnjih parnica

Rusija je zapretila da neće ostati nema na takve pokušaje korišćenja njenih sredstava

05.02.2024. 12:33
  • Podeli:
ruski rublji2_PIXABAY-1668520007861.webp Foto: Pixabay

Kremlj je danas upozorio Zapad da bi svaki pokušaj korišćenja zamrznute ruske imovine za prikupljanje sredstava za Ukrajinu bio nezakonit i da bi to dovelo do višegodišnjih parnica jer bi Rusija osporila svaku takvu akciju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da je Moskva o tim planovima saznala iz medija i da će sačekati zvanična saopštenja u vezi sa tim.

"Zadiranje u tuđu svojinu podriva sve temelje ekonomskog sistema, uključujući i ekonomski sistem onih koji će sprovoditi te odluke", naveo je Peskov. 

Fajnenšel tajms objavio je u subotu da je G7 sačinio planove za korišćenje zamrznute ruske imovine da bi se kamata poslala kao pomoć Ukrajini, preneo je Rojters.
Blumberg je takođe objavio da postoji takav plan.

SAD i zapadni saveznici zabranili su transakcije sa ruskom centralnom bankom i ministarstvom finansija, blokirajući 300 milijardi dolara suverene ruske imovine na Zapadu, kao odgovor na invaziju Rusije na Ukrajinu koja je počela u februaru 2022.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()