Krozeto: Zapad da nastavi da pomaže Kijevu, ali treba ostaviti mogućnost za prekid vatre

Predlog Stoltenberga da se ukine ograničenje na udare Ukrajine zapadnim oružjem po ciljevima na ruskoj teritoriji je greška, smatra Krozeto

26.05.2024. 15:34
  • Podeli:
rat u Ukrajini Bahmut Reuters-63be885189378.webp Foto: Reuters

Pomoć koju Ukrajini pružaju njeni zapadni saveznici s ciljem "sprečavanja trećeg svetskog rata" trebalo bi da ostavi otvorenu mogućnost za prekid vatre i mirovne pregovore, izjavio je italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto.

"Mislim da je pogrešno da se u ovom trenutku rasplamsaju već značajne tenzije", rekao je Krozeto.

On je dodao da se Ukrajini "mora pomoći da se odbrani", ali da ta pomoć mora da bude pružena na način koji ostavlja otvorenu mogućnost trenutnog prekida vatre i mirovnih pregovora.

Prema njegovim rečima, predlog generalnog sekretara NATO saveza Jensa Stoltenberga da se ukine ograničenje na udare Kijeva zapadnim oružjem po ciljevima na ruskoj teritoriji je greška.

"Ne postoji generalni sekretar NATO-a ili jedna zemlja koja povlači crtu za sve ostale. Ovo važi i za francuskog predsednika Emanuela Makrona kada je rekao 'poslaćemo naše vojnike u Ukrajinu'", istakao je Krozeto za list Stampa.

Italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani izjavio je ranije da Ukrajina ne bi trebala da koristi zapadno oružje za napad na ciljeve u Rusiji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()