Kubanac prebegao na Floridu u ruskom avionu

Amerika se suočava sa novim talasom kubanskih migranata usled ekonomske krize.

22.10.2022. 10:10
  • Podeli:
mali avion pixabay-1666426192068.webp Foto: Pixabay

Kubanski državljanin spustio je mali avion ruske proizvodnje na aerodrom u američkoj državi Floridi, nakon što je doleteo sa karipskog ostrva, usled talasa migranata koji traže spas zbog ekonomske krize, preneo je Rojters.

Jednomotorni avion Antonov An-2 sleteo je oko 11.30 sati na izolovni aerodrom u Florida Everglejdsu, prenela je filijala mreže "NBC".

Muškarac je stigao iz mesta Sankti Spiritus sa Kube, dodao je "Majami herald".

Američka carinska i pogranična služba nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Britanska novinska agencija navodi da se broj Kubanaca koji napuštaju tu zemlju povećao ove godine, a najviše ih dolazi na američku granicu sa Meksikom, nakon što prođu kroz Centralnu Ameriku.

Priliv migranta izazvao je diplomatske tenzije između kubanske vlade i SAD.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()