Laburisti pobedili na izborima u Velikoj Britaniji: Sunak priznao poraz - Kir Starmer je budući premijer

05.07.2024. 07:59
  • Podeli:
kir stramer-66878bd07a79f.webp Foto: AP Photo/Alastair Grant, File

Stigli su i zvanični rezultati - Laburistička partija je osvojila većinu u Donjem domu i formiraće sledeću vladu u Velikoj Britaniji.

Sir Kir Starmer postaće sledeći premijer zemlje.

Riši Sunak je nedavno priznao svoj poraz i pobedu laburista na izborima.

"Laburistička partija je pobedila na ovim opštim izborima, i pozvao sam sir Kira Starmera da mu čestitam na njegovoj pobedi", rekao je on.

Lider laburista Kir Starmer se u centru Londona obratio masi samo nekoliko minuta nakon što je potvrđena većina laburista.

"Uspeli smo. Bili ste u kampanji za to, borili ste se za to – i sada je to stiglo. Promene počinju sada", rekao je on.

On je dodao da sada Velika Britanija može "ponovo da se raduje [i] da uđe u jutro".

U međuvremenu, njegova stranka nastavlja da osvaja sve više mesta u Donjem domu - a procenjuje se da će ih imati čak 410.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()