Lapid kritikuje izraelsku vladu: Svi moraju da se prijave za vojsku jer nema dovoljno vojnika

Lider opozicije kaže da je "od 7. oktobra ubijeno 628 vojnika", a taj broj svakodnevno raste

03.06.2024. 17:38
  • Podeli:
jair lapid, 24 okt 2023 - AP Photo Christophe Ena, Pool Tanjug-6552397fa8e43.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena, Pool/Tanjug

Izraelski opozicioni lider Jair Lapid kritikovao je danas vladu i ultrapravoslavne stranke zbog pokušaja da spreče regrutaciju studenata ješive, a posle nedeljnog saslušanja u Visokom sudu pravde povodom peticija kojima se traži njihovo hitno regrutovanje.

"Advokati koji su zastupali ješive, ultrapravoslavne stranke, rekli su otvoreno sudu: 'Nećemo biti pozvani, nećemo rizikovati svoje živote, a tu smo samo zbog jedne stvari - da se pobrinemo da se naš novac ne dira", rekao je Lapid novinarima uoči nedeljnog sastanka frakcije njegove stranke Ješ Atid u izraelskom paralmentu, Knesetu, prenosi Tajms of Izrael.

Lapid se obrušio na Dorona Taubmana, privatnog savetnika kojeg je angažovala vlada, koji je juče rekao da bi ukidanje stipendija studentima ješive koji se ne regrutuju imalo ozbiljan uticaj na njihove porodice do te mere da je to "pitanje života i smrti za desetine hiljada oženjenih učenika ješive".

Lapid kaže da je "od 7. oktobra ubijeno 628 vojnika", a taj broj svakodnevno raste.

"Moraju da se prijave, jer nema dovoljno vojnika“, dodao je Lapid.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()