Lavrov stiže u Skoplje: Bugarska dozvolila prelet aviona sa ruskim šefom diplomatije

Sastanak ministara spoljnih poslova 57 država članica OEBS-a biće održan u Skoplju od 30. novembra do 1. decembra

28.11.2023. 07:59
  • Podeli:
Sergej Lavrov_SPUTNJIK_REUTERS-1668886896314.webp Foto: Reuters

Ambasada Rusije u Bugarskoj saopštila je da su bugarske vlasti dozvolile da avion ruskog Ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova preleti bugarski vazdušni prostor kako bi doputovao na samit OEBS-a u Severnoj Makedoniji.

"Da, potvrđujemo", rečeno je iz ruske ambasade za agenciju RIA na pitanje o tome da li je tačno da je Bugarska dozvolila prelet aviona šefa ruske diplomatije.

Portparol Evropske unije Peter Stano ranije je izjavio da dozvola za prelet aviona ruskog ministarstva spoljnih poslova ne prestavlja kršenje antiruskih sankcija.

Sastanak ministara spoljnih poslova 57 država članica OEBS-a biće održan u Skoplju od 30. novembra do 1. decembra na zahtev predsedavajućeg OEBS-a i ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()