Lazarini: Pomoć koja stiže kamionima u Gazu dalje nedovoljna

Prethodna dva dana bilo između 160 i 200 kamiona koji su ušli iz Egipta preko graničnog prelaza Rafa

26.11.2023. 22:00
  • Podeli:
rafa, granični prelaz egipat, palestina, izrael, pojas gaze, humanitarna pomoć - foto AP Photo Hatem Ali Tanjug-6563b0b56459e.webp Foto: AP Photo/Hatem Ali/Tanjug

Šef Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) Filip Lazarini izjavio je danas da humanitarna pomoć koja trenutno stiže u Gazu "teško da je dovoljna" za veću pomoć narodu Gaze.

Lazarini je za Si-Bi-Es rekao da je mnogo više pomoći potrebno Gazi.

"Od početka primirja, videli smo mnogo više kamiona kako ulazi u Gazu. Rekao bih da smo prvog dana imali prosek od 40 kamiona, što je daleko, daleko ispod hitnih potreba za stanovnike Pojasa", istakao je Lazarini.

On je dodao da je prethodna dva dana bilo između 160 i 200 kamiona koji su ušli iz Egipta preko graničnog prelaza Rafa.

"I sa tom brojkom, verujem da 200 kamiona jedva pokriva humanitarne potrebe, ukoliko želimo da preokrenemo efekat koji ima opsada Gaze.

Takođe, potreban nam je komercijalan protok robe", istakao je Lazarini, preneo je Gardijan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()