Lebedev: Ukrajinski dezerteri pucali na ukrajinske graničare tokom bega u Moldaviju

Naglašeno je da se takvi slučajevi pažljivo skrivaju

15.07.2024. 15:49
  • Podeli:
ukrajinska vojska, ukrajinski vojnici, rat u ukrajini, donjecka oblast - 29 maj 2024 - profimedia-6659a70b5e550.webp Foto: Profimedia

Sedmorica dezertera Oružanih snaga Ukrajine su, u pokušaju da pređu iz oblasti Odese u Moldaviju, pucali na trojicu ukrajinskih graničara, izjavio je danas koordinator Nikolajevske jedinice Sergej Lebedev za RIA Novosti.

''Pre otprilike nedelju dana, sedmoro vojnika, od kojih su četvorica bili mobilisani, a trojica koji su već bili u borbi, su se povukli ka granici'' gde su pucali prema graničarima, rekao je Lebedev.

Tokom okršaja, graničari su pretrpeli gubitke i povukli se, a dezerteri su bacili oružje u reku kako bi u inostranstvu podlegli pravilima o civilnim izbeglicama.

"Poznati su granični prelazi koje vrše sami graničari, u prethodnom dogovoru sa kolegama na drugoj strani, tako da je pola vojske (u tom regionu) otišlo u Zakarpatje u Mađarsku početkom jula", rekao je Lebedev.

On je naglasio da se takvi slučajevi pažljivo skrivaju, navodi ruska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()