Lokalnim vlastima u Kini naloženo da povećaju broj bolnica za obolele od gripa

Porast broja obolelih od virusnih infekcija respiratornih organa u Kini postao je prošle nedelje globalno pitanje

26.11.2023. 10:18
  • Podeli:
prehlada, grip, virus, groznica bolest pixabay-651fdb31a4604.webp Foto: Pixabay

Tokom prve zime od ublažavanja kovid-restrikcija, kinesko ministarstvo zdravstva pozvalo je danas lokalne vlasti da povećaju broj medicinskih centara za lečenje sve većeg broja obolelih od gripa i respiratornih infekcija.

Porast broja obolelih od virusnih infekcija respiratornih organa u Kini postao je prošle nedelje globalno pitanje, zbog čega je Svetska zdravstvena organizacija zatražila od Kine više informacija, navodeći kao razlog podatke o klasterima nedijagnostikovane pneumonije kod dece, na koje je ukazano u izveštaju Programa za praćenje novih bolesti, navodi Rojters.

Kina i SZO su se ranije suočile sa pitanjima o transparentnost izveštavanja na početku pandemije korona virusa, koji se krajem 2019. godine prvo pojavio u gradu Vuhanu u centralnoj Kini.

SZO je saopštila u petak da nisu pronađeni novi ili neobični patogeni u nedavno detektovanim oboljenjima.

Portparol Nacionalne zdravstvene komisije Mi Feng rekao je danas da je porast broja akutnih respiratornih bolesti povezan sa istovremenom cirkulacijom više vrsta patogena, ali najviše gripa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()