Lukašenko ima ambiciozan plan: Radni ručak u Minsku za Putina i Bajdena

Novi format Minskih pregovora

16.02.2023. 15:18
  • Podeli:
Vladimir Putin Aleksandar Lukašenko Reuters-63a088ec26454.webp Foto: Reuters

Predsednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je predsednika SAD DŽozefa Bajdena u Minsk gde bi, kako je rekao, organizovao njegov susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Bajden će posetiti Poljsku od 20. do 22. februara i tamo će se sastati sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom a planiran je i susret sa liderima "Bukureštanske devetke", koju čine Bugarska, Češka, Estonija, Mađarska, Letonija, Litvanija, Poljska, Rumunija i Slovačka.

"Čak će i Putin leteti u Minsk, kako bismo se mogli sastati ovde - dva `agresora` i jedan `miran` predsednik. Zašto da ne? Da prekinemo rat", rekao je Lukašenko, čije je obraćanje stranim i beloruskim novinarima prenela državna novinska agencija Belta.

Lukašenko je garantovao Bajdenu "potpunu bezbednost i komfor" u Minsku.

"Glavna stvar je da će otići zadovoljan. Videćemo kakav će doći", istakao je Lukašenko.

Međutim, beloruski lider izrazio je sumnju da će njegov američki kolega prihvatiti poziv, ali je naglasio da bi poseta bila vredna toga da se zaustavi rat i spreči ubijanje ljudi, preneo je TASS.

"On će ostati u Poljskoj, jer je ona hijena Evrope i danas uglavnom igra najaktivniju ulogu u eskalaciji rata u Ukrajini. Poljska urla najglasnije, čak glasnije od Amerikanaca", dodao je Lukašenko.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()