Lukašenko objavio: Vagner obustavlja pohod na Moskvu, Prigožin pristao na dogovor

Beloruski predsednik bio je posrednik u dogovorima

24.06.2023. 19:35
  • Podeli:
jevgenij prigozin reuters-64969cdaea2bf.webp Foto: Reuters

Kancelarija beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka javila je danas da je on posredovao u dogovoru sa vođom Vagnera Jevgenijem Prigožinom koji je pristao da deeskalira situaciju.

U saopštenju objavljenom na službenom Telegram kanalu beloruskog predsedništva stoji da se Prigožin složio da zaustavi dalje kretanje Vagnerovih vojnika po Rusiji, javlja Rojters.

Lukašenkova press služba, kako prenose ruski novinari, tvrdi da postoji nacrt rešenja situacije koji je prihvatljiv obema stranama, te da Vagnerovi vojnici dobijaju garanciju bezbednosti.

Nije navedeno koje konkretno, ali ranije se pisalo da im Putin nudi amnestiju.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()