Lukašenko: Upozorio sam Prigožina da mu preti opasnost od ubistva, upozorio ga je i Putin

Lukašenko tvrdi i da će vagnerovcima biti ispunjeno sve što im je obećao

26.08.2023. 09:24
  • Podeli:
lukašenko putin reuters-64e9a80ed37d0.webp Foto: Reuters

Istraga oko pada aviona u kome je bio vođa grupe Vagner Jevgenij Prigožin koji je izgubio život zajedno sa još devet putnika i članova posade u punom je jeku i trenutno se vrši DNK analiza i autopsija pronađenih tela od strane ruskih zvaničnika.

Nakon pobune protiv vlasti u Moskvi, u dogovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Prigožinu i njegovim borcima utočište je ponudio beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Sada je otkrio da je upozorio šefa Vagnera netom pred pogibiju da mu preti pokušaj ubistva.

"Poslednji put kada smo leteli u Emirate, dobio sam veoma ozbiljne informacije o pokušaju ubistva Jevgenija Prigožina. U roku od dva sata pronašli su ruskog ambasadora u Emiratima i pozvali su ga kod mene", rekao je Lukašenko, prenosi agencija Belta.

Kako kaže, ambasadoru Rusije je preneo šifrovanu poruku koju je poslao u Kremlj Vladimiru Putinu i šefu FSB Aleksandru Bortnikovu "o pokušaju atentata na Prigožina".

Lukašenko tvrdi da mu je Prigožin preneo da ga je i Putin upozorio na mogućnost da na njega bude izvršen atentat.

Beloruski predsednik kaže da je vagnerovcima ispunjeno sve što im je obećano pa i više od toga. 

Kako tvrdi, juče ih je KGB kontaktirao po njegovom nalogu da bi im ponovio da će im biti ispunjeno sve što su im obećali on kao i Prigožin.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()