Lukašenko: Zelenski ukinuo direktne kontakte između Belorusije i Ukrajine

Predsednik Belorusije demantovao je da Moskva navodno ubjeđuje Minsk da se uključi u rat

17.08.2023. 19:30
  • Podeli:
Tan2023-07-0610420927_6 aleksandar lukašenko AP PhotoAlexander Zemlianichenko-64a6855659a3e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Direktni kontakti između Ukrajine i Belorusije su postojali, ali ih je ukinuo ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Poslednji takav kontakt dogodio se pre nekoliko meseci i uključivao je razgovor o mogućnosti da Belorusija uđe u rat na strani Rusije, rekao je on, a prenosi Rojters.

Lukašenko je dodao da će se Belorusija uzdržati od uključivanja u oružana neprijateljstva na teritoriji Ukrajine, ukoliko Ukrajinci ne pređu državnu granicu, ali je i dodao da će Minsk uvek pomagati Moskvi.

''Ako vi, Ukrajinci, ne pređete našu granicu, mi nikada nećemo učestvovati u ovom ratu, u ovom ratu velikih razmera, ali ćemo uvek pomoći Rusiji'', rekao je on.

Pored toga, demantovao je da Moskva navodno ubjeđuje Minsk da se uključi u rat.

''Ukrajini pomaže 55 zemalja, ali samo Belorusija otvoreno pomaže Rusiji'', rekao je on.

Lukašenko je rekao da veruje da je Rusija već ostvarila svoje ciljeve u Ukrajini i da u tom smislu dve strane treba da sednu za pregovarački sto i budu spremne da razgovaraju o svim pitanjima, uključujući i budućnost Krima i drugih teritorija na koje Moskva polaže pravo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()