Lula da Silva ide u posetu Si Đipingu

Brazilski i kineski predsednik srešće se 14. aprila u Pekingu

01.04.2023. 08:51
  • Podeli:
silva_brazil (1)-1667204791498.webp Foto: Reuters

Predsednik Brazila Lula da Silva će se 14. aprila sresti sa predsednikom Kine Si Đinpingom u Pekingu.

Lula će se tokom posete Kini sresti i sa premijerom Li Ćijangom, a učestvovaće i u događaju u kineskom parlamentu, Nacionalnom narodnom kongresu, navodi se u saopštenju predsedničke kancelarije Brazila.

Predsednik Brazila će krenuti na put u Kinu 11. aprila, prenosi Rojters.

Cilj ove posete je poboljšanje odnosa dveju zemalja, a Lula priželjkuje i nove kineske investicije, dodaje britanska agencija.
Poseta Kini je prvobitno bila najavljena za period između 27. i 31. marta, ali Lula da Silva je bio prinuđen da zbog lakše upale pluća odloži put u Kinu za drugi termin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()