Ma kakva klima, bitna je moć: Keri napušta administraciju SAD da bi pomogao Bajdenu u kampanji

Kao američki izaslanik za klimatska pitanja, Keri je učestvovao u postizanju Pariskog klimatskog sporazuma iz 2015

13.01.2024. 23:15
  • Podeli:
džo bajden, džon keri - 17 jun 2022 - profimedia-65a2e92088ac7.webp Foto: Profimedia

Specijalni američki izaslanik za klimatska pitanja Džon Keri napustiće u narednom periodu ovu poziciju u administraciji SAD, pošto planira da pomogne u predizbornoj kampanji predsednika Džozefa Bajdena, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Keri, bivši američki državni sekretar, obavestio je o toj odluci svoje osoblje ranije tokom dana, posle razgovora koji je tokom nedelje imao sa Bajdenom, rekao je portparol Kerija za Rojters.

Kao američki izaslanik za klimatska pitanja, Keri je učestvovao u postizanju Pariskog klimatskog sporazuma iz 2015, kao i sporazuma na klimatskom samitu Ujedinjenih nacija u Dubaiju COP28 o smanjenju upotrebe fosilnih goriva, navodi britanska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()