Malo šmrkali, malo pušili: Londonska policija ostala bez 36 policajaca koji su uzimali drogu

Gradska policija dodala je da prilikom nasumičnog testiranja u 2023. godini, sedam od 968 testova je bilo pozitivno

04.11.2023. 20:52
  • Podeli:
policija u londonu, londonska policija, london 3 nov 2023 - profimedia-65469fefe1245.webp Foto: Profimedia

Policija grada Londona ostala je bez 36 policajca-narkomana za manje od tri godine, uključujući jednog koji je upotrebio gas za smejanje, preneo je Miror.

Prilikom saslušanja policajca 2021. godine Arona Smita iz februara 2021. godine, koji je rekao inspektoru da je udahnuo azotni oksid i uzimao kokain, da bi dobio otkaz da nije sam otišao.

Među 11 policajaca iz područja šireg Londona, među kojima su narednici ili policajci sa višim rangovima, bio je komandir Džulijan Benet, koji je ove nedelje dobio otkaz jer nije pristao da ide na test droge, iako je bio oslobođen optužbi da je konzumirao marihuanu kod kuće.

Statistika za period od januara 2020. godine do novembra 2022. godine uključuje i slučaj policijskog službenika Vilijama Holiouka, koji je optužen za posedovanje kanabisa i oružjem za napad.

Uhvaćen je sa travom kod sebe, tri pendreka i leptir-nožem, zbog čega je odveden na krivični sud.

Takođe, još dvojica policijskih službenika su napustila posao nakon što su pala na testu za drogu.

Gradska policija dodala je da prilikom nasumičnog testiranja u 2023. godini, sedam od 968 testova je bilo pozitivno.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()