Mask i "globalna kanalizacija": Gradonačelnica Pariza napustila platformu X objavom na - platofrmi X

Ova platforma i njen vlasnik namerno raspiruju tenzije i konflikte, tvrdi An Idalgo

27.11.2023. 15:26
  • Podeli:
an idalgo, anne hidalgo, 22 nov 2023 - foto profimedia-6564a6e060a07.webp Foto: Profimedia

 Gradonačelnica Pariza An Idalgo objavila je danas da napušta platformu X (Tviter), jer je ta mreža, prema njenoj oceni, "jedna globalna kanalizacija" koja "uništava demokratije" širenjem dezinformacija i raznim zloupotrebama.

"Ova platforma i njen vlasnik namerno raspiruju tenzije i konflikte", navodi Idalgo u dugačkom komentaru na engleskom i francuskom jeziku.

Inače, vlasnik platforme X je od oktobra 2022. godine američki milijarder Ilon Mask.

Ona je kao razloge povlačenja sa platforme X navela manipulacije, dezinformacije, antisemitizam i napade na naučnike, klimatologe, žene-ekologiste, napredne mislioce i sve "dobronamerne koji žele iskrenu i smirenu političku debatu u sve kompleksnijem svetu".

Dodajući da je platforma postala "ogromna globalna kanalizacija", zapitala je "da li treba da nastavimo da gazimo po njoj".

"Odbijam da podržim ovu zlu šemu", napisala je Idalgo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()