Mask 'zapalio' Tviter predlogom kako da se zaustavi rat u Ukrajini, pomenuo i Kosovo

Ilon Mask predložio da Krim ostane u Rusiji

04.10.2022. 10:31
  • Podeli:
elon_musk_2022-10-03t204426z_1564702455_rc2ewt9rmb6e_rtrmadp_3_ukraine-crisis-musk-1664872103440.webp Foto: Reuters

Ilon Mask je ponovo "zapalio" internet. Američki multimilijarder izneo je na Tviteru predlog kako da se zaustaviti rat u Ukrajini.

Njegov predlog, koji je stavio u obliku ankete na tviter, dobio je više od milion i po komentara za kratko vreme od kojih se većina ne slaže sa njegovim predlogom, za šta je Mask optužio botove.

Prema Masku, pre svega trebalo bi ponoviti izbore u oblastima koje je Rusija aneksirala tako što bi ih nadzirale Ujedinjene nacije. Ako i u tom slučaju građani odluče da se pripoje Rusiji, kaže Mask, trebalo bi ih pustiti da idu. Mask je napisao: "Nešto slično Kosovu".

Krim, smatra Mask, treba da ostane deo Rusije, kao što je bio od 1783 odnosno do greške Nikite Hruščova. Na taj način je obezbeđeno vodosnabdevanje Krima, a Ukrajina bi ostala neutralna.

"Ovo je verovatno ishod na kraju. Samo je pitanje koliko ljudi mora umreti pre toga", napisao je Mask i dodao je da je i jedan od mogućih ishoda nuklearni rat.

Za Maskov predlog dosad je glasalo gotovo 760.000 ljudi, od kojih se 60 odsto ne slaže sa njegovom idejom da je Ukrajina dužna da bude neutralna, a Krim bude ruski.

Burne reakcije Zelenskog, zvaničnika i 'tviteraša'

Na Maskovu predlog reagova je čak i ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski. U svom odgovoru Zelenski je napravio svoju anketu, pitajući pratioce Tvitera da li im se Mask više dopadao dok je podržavao Ukrajinu.

Masku je odmah odgovorio Mihajlo Podoljak, savetnik ukrajinskog premijera Volodimira Zelenskog.

Kako navodi Podoljak, on ima bolji mirovni plan od Maskovom prema kom bi Ukrajina oslobodila sve svoje teritorije, uključujući i Krim. Podoljak smatra da treba da se izvrši demilitarizacija i denuklearizacija, a da se za ratne zločince treba organizovati suđenje pred međunarodni sudom.

Maskov plan je komentarisao Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, koji je ironično ocenio da u slučaju prihvatanja Maskovog plana, "Rusima treba vratiti i Aljasku".

Sa ruske strane se oglasio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev koji je na Telegramu napisao, u šali, da Masku treba da se dodeli "novi oficirski čin" i da je "šeta što se agent iz senske razotkrio".

"Svaka čast za Maska! Zaslužuje novi oficirski čin i to vanredno. Šteta što se agent iz senke se razotkrio.Njegov sledeći tvit će verovatno biti nešto o tome da je Ukrajina veštački stvorena država”, napisao je Medvedev u obajvi uz šaljive emotikone.

Internet je posle ovih prepiski nastavio da "gori" od komentara na Maskov predlog, a najviše čudi što su čak i najviši ukrajinski zvaničnici reagovali na izjavu čoveka koji nema nikakve političke moći.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()