Masovna raketiranja u Kijevu, oštećeno 20 zgrada: Ukrajinci tvrde da ima poginulih

Dva visokonaponska voda u prestonici oštećena su fragmentima rakete, rekao je Kličko, zbog čega je u nekim oblastima nestalo struje

07.02.2024. 10:41
  • Podeli:
raketni napad na kijev, 7 feb 2024 - AP Photo Efrem Lukatsky Tanjug (8)-65c350df2ada8.webp Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky/Tanjug

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su danas da je Rusija izvela raketni napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, kao i da su zbog toga aktivirani sistemi protivvazdušne odbrane.

U Kijevu su se čule glasne eksplozije malo pre sedam časova po lokalnom vremenu, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da su bili angažovani sistemi PVO, prenosi Rojters.

Navodi se i da je cela Ukrajina pod uzbunom za vazdušni napad

Guverner Harkovske oblasti na severoistoku Ukrajine Oleh Sinehubov, rekao je da su ruske rakete pogodile nestambene objekte i infrastrukturne objekte u Harkovu.

Britanski Gardijan prenosi da je u Kijevu stradala jedna osoba, kao i da u tom gradu trenutno nema struje.

Dva visokonaponska voda u prestonici oštećena su fragmentima rakete, rekao je Kličko, zbog čega je u nekim oblastima nestalo struje.

U raketnom napadu južnije u Mikolajevu poginula je jedna osoba i oštećeno najmanje 20 stambenih zgrada, a prijavljeno je i nekoliko povreda, rekao je gradonačelnik grada Oleksandr Sjenkevič.

"Ima oštećenih stambenih objekata. Njih oko 20 je bez krovova. Oštećenja na gasovodnoj i vodovodnoj mreži već otklanjaju komunalci. Ima ranjenih. Jedna osoba je hospitalizovana. Drugima je pomoć pružena na licu mesta", napisao je on na Telegramu pre nego što je dodao da je hospitalizovani muškarac preminuo.

Zelenski: Najmanje dvoje mrtvih, više od 10 ljudi povređeno

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da su najmanje dve osobe poginule u glavnom gradu Kijevu, tokom jutrošnjeg masovnog ruskog raketnog napada na Ukrajinu.

"U Kijevu je povređeno više od 10 ljudi. Za sada znamo za najmanje dvoje mrtvih. Pod ruševinama može biti još ljudi", saopštio  je Zelenski na Telegramu.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila 29 raketa i 15 dronova koje je lansirala Rusija u današnjem masovnom napadu , saopštio je načelnik ukrajinske vojske Valerij Zalužnji.

On je na Telegramu precizirao da su ruske snage lansirale 64 rakete i bespilotne letelice u nekoliko talasa napada. Ukupno su oborena 44 projektila i drona, dodao je Zalužnji, prenosi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()