Ministarstvo odbrane Rusije: Najmanje 63 ruska vojnika ubijena u Donjecku

Ranije je ukrajinska strana saopštila da je ubijeno oko 400 ruskih vojnika.

02.01.2023. 19:19
  • Podeli:
ukrajina rat u ukrajini reuters-63b31e3c80d5e.webp Foto: Reuters

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su najmanje 63 ruska vojnika ubijena u ukrajinskom raketnom napadu na rusko područje raspoređivanja na istoku Ukrajine, javlja Anadolu Agency (AA).

"Projektili su lansirani iz šest američkih sistema HIMARS na privremenoj točki raspoređivanja u blizini grada Makejevke u regiji Donjecka", navodi se u saopštenju, dodajući da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili dve rakete.

Iz Ministarstva su obećali da će rodbini i prijateljima poginulih vojnika biti pružena sva potrebna pomoć i podrška.

Udari su usledili nakon što su najmanje 22 bespilotne letelice oborene iznad glavnog grada Ukrajine Kijeva ranije danas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()