Ministarstvo u Gazi: Najmanje 15 dece umrlo od neuhranjenosti i dehidracije

U bolnicama nedostaju struja, voda i lekovi

03.03.2024. 12:02
  • Podeli:
Tan2024-02-1323452162_9 rafa gaza AP PhotoFatima Shbair-65ccb4423e275.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Najmanje 15 dece umrlo je poslednjih dana od neuhranjenosti i dehidracije u bolnici Kamal Advan u Gazi, saopštilo je ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa.

"Strahujemo za živote šestoro dece koja pate od neuhranjenosti i dijareje na bolničkoj jedinici intenzivne nege, zbog prestanka rada generatora za struju i kiseonika i slabljenja medicinskih sposobnosti", naveo je portparol ministarstva zdravlja u Gazi.

U bolnicama u Gazi nedostaju struja, voda i lekovi zbog sukoba izraelske vojske i palestinske militantne grupe Hamas koji traje od 7. oktobra prošle godine, kada je Hamas napao jug Izraela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()