Mišel: Evropska unija se ne plaši ruskih kontramera zbog plana o zamrznutim sredstvima

Lideri 27 zemalja članica bloka saglasili su se na sastanku u Briselu da nastave sa radom na planu, koji je ove nedelje predstavila Evropska komisija

22.03.2024. 21:53
  • Podeli:
evropska unija, rusija, sankcije rusiji, evropske sankcije rusiji, trgovina, kontejneri, ekonomija - profimedia-65d61a9550f0b.webp Foto: Profimedia

Evropska unija ne plaši se mogućih ruskih kontramera protiv planova da se neočekivani profit od zamrznutih ruskih sredstava iskoristi za kupovinu oružja za Ukrajinu, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

"Ne plašimo se Rusije i zato donosimo odluke da podržimo Ukrajinu, da se suprotstavimo Rusiji i da sankcionišemo Rusiju", rekao je Mišel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen na kraju samita Evropskog saveta u Briselu. 

On je dodao da u EU smatraju da je pravedno da se ti prihodi koriste za pomoć Ukrajini jer je ta zemlja, kako je naveo, "žrtva agresije koju je pokrenula Rusija". 

LIderi EU sinoć su saopštili da bi EU mogla da iskoristi prihode od zamrznute ruske imovine za pomoć Ukrajini u roku od nekoliko meseci u okviru plana koji uključuje kupovinu oružja za Kijev.

Lideri 27 zemalja članica bloka saglasili su se na sastanku u Briselu da nastave sa radom na planu, koji je ove nedelje predstavila Evropska komisija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()