Mišel: Na samitu Evropskog saveta danas o dijalogu Kosova i Srbije

"Podržavamo normalizaciju i deeskalaciju", naglasio je Predsednik Evropskog saveta

27.10.2023. 10:34
  • Podeli:
Tan2023-10-0609171687_4 šarl mišel AP PhotoFermin Rodriguez-651fceaf7d3f5.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel najavio je da će se danas, drugog dana samita ES, razgovarati o dijalogu Beograda i Prištine, prenosi RTV.

"Imali smo dva sastanka sa Vučićem i Kurtijem. Podržavamo normalizaciju i deeskalaciju", rekao je Mišel na konferenciji za novinare održanoj zajedno sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Na pitanje albanskih novinara da li će se preduzimati mere protiv Beograda zbog dešavanja u Banjskoj 24. septembra, Fon der Lajen je rekla da je istraga još uvek u toku.

"Istraga je u toku, kada se završi odlučićemo da li da donosimo mere i kakve", rekla je ona.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()