Miting i kontramiting Izraelaca i Arapa u Haifi: Za i protiv rata u Pojasu Gaze

Arapski i jevrejski učesnici protesta izvikivali su parole protiv "genocida" nad Palestincima i nazivali izraelsku vladu "fašističkom"

20.01.2024. 19:15
  • Podeli:
protest u haifi, 20 jan 2024 - profimedia-65abd826422d4.webp Foto: Profimedia

Oko 300 ljudi protestovalo je danas protiv izraelskog rata u Pojasu Gaze na trgu u izraelskom gradu Haifi, a u blizini se nalazila manja grupa koja je održavala kontramiting i nosila izraelske zastave.

Među zastavama koje su nosili demonstranti je i transparent Antife, bivše Komunističke partije Izraela, zastava u bojama duge, ali i jedna palestinska, preneo je Tajms of Izrael.

Arapski i jevrejski učesnici protesta izvikivali su parole protiv "genocida" nad Palestincima i nazivali izraelsku vladu "fašističkom".

"Demonstranti se ne slažu po svakom pitanju, ali smo ujedinjeni u zajedničkom plaču", rekao je Amdžaj Šbita, generalni sekretar arapsko-izraelske levičarske partije Hadaš.

On je izneo nekoliko zahteva, među kojima je i momentalan prekid borbi u Gazi, razmena zatvorenika sa Hamasom, kraj "političkog progona" Arapa u Izraelu i, kako je rekao, "potpuna jednakost" za sve Arape, kao i priznanje da je "legitimno živeti kao Arapin (u Izraelu) i imati mišljenje".

Kontrademonstranti su optuživali učesnike skupa imaju za cilj "izraelsku predaju" i "pomoć terorizmu".

"To što su napravili je pro-Hamasovski skup", rekao je kontrademonstrant Jarden Or.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()