Mladić iz podmornice 'Titan' hteo da obori Ginisov rekord: Otac i on imali dogovor

Petoro putnika poginulo je u imploziji podmornice tokom putovanja do olupine potonulog broda "Titanik"

26.06.2023. 09:03
  • Podeli:
Podmornica Titan_OceanGate_olupina Titanika_ Foto Tanjug_OceanGate Expeditions via AP-64940ebe02db1.webp Foto: Tanjug / OceanGate Expeditions via AP

Mladić Suleman Davud (19), koji je poginuo u podmornici "Titan", poneo je Rubikovu kocku sa sobom jer je želeo da obori svetski rekord, rekla je njegova majka za Bi-Bi-Si (BBC).

Mladić se prijavio za Ginisovu knjigu rekorda, a njegov otac Šahzada, koji je takođe poginuo, nosio je kameru kako bi zabeležio taj trenutak. 

Majka tinejdžera i supruga Šahzade, Kristin Davud, kao i ćerka bile su na brodu "Polar prins", pomoćnom brodu podmornice, kada se saznalo da je komunikacija s Titanom izgubljena.

"Stvarno sam bila srećna zbog njih, jer su obojica želeli da to učine jako dugo. U tom trenutku nisam shvatala šta to znači, a onda je krenulo nizbrdo", rekla je Kristin.

Govoreći o svom sinu, Kristin je ispričala da je "Suleman toliko volio Rubikovu kocku da ju je nosio svuda sa sobom". 

Rekao je da će je složiti na dubini od 3.700 metara, rekla je Kristin Davud.

Petoro putnika poginulo je u imploziji podmornice tokom putovanja do olupine potonulog broda "Titanik".

Stradali su milijarder Hamiš Harding, pakistanski biznismen Davud i njegov sin Suleman, francuski okeanograf i stručnjak za Titanik Pol-Anri Naržole i osnivača "Oušen Gejta" Stokton Raš.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()