Mnogi Ukrajinci zbog nestanka struje koriste agregate, zbog buke zaprećene kazne

Prema propisima za zaštitu od požara, generatori struje mogu se postavljati samo na otvorenom

16.06.2024. 21:54
  • Podeli:
lavov, ukrajina, generator - 24 april 2024 - profimedia-666f430664b94.webp Foto: Profimedia

U Ukrajini, zbog nestanka struje, mnogi stanovnici traže alternativne izvore električne energije, a uglavnom biraju agregate, koji se postavljaju na balkon, ali zbog takve odluke mogu da plate kaznu do 13 evra zbog visokog nivoa buke.

Takođe, ugradnja agregata u stanu može biti opasna odluka, jer se može zapaliti ili čak eksplodirati, prenela je agencija Unian.

Prema propisima za zaštitu od požara, generatori struje mogu se postavljati samo na otvorenom, a takođe, prema propisima, moraju stajati na udaljenosti od najmanje šest metara od prozora, vrata i garaža.

Kazne za visok nivo buke koju proizvode agregati za struju izriču se nakon što komšije prijave policiji svoje žalbe, nakon čega se predmet upućuje sudu koji odlučuje o eventualnom plaćanju kazne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()