Modi u Rusiji: Rešenje ukrajinske krize nije rat, neohodan je dijalog

Moskva i Nju Delhi razvijaju nove zajedničke projekte, uključujući izgradnju nuklearne elektrane male snage

09.07.2024. 19:06
  • Podeli:
Narendra Modi, vladimir putin, 9 jul 2024 - foto Reuters-668d6e27426af.webp Foto: Reuters

Rešenje ukrajinske krize nije rat i neophodno je fokusirati se na dijalog, poručio je indijski premijer Narendra Modi tokom današnjeg sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kremlju.

''Rešenje ne može biti kroz rat. Bombe, rakete i puške ne mogu da obezbede mir, tako da se fokusiramo na dijalog, a dijalog je neophodan'', zaključio je Modi.

Naglasio je da je Indija spremna da pruži pomoć u uspostavljanju mira, kao i da je nakon razgovora sa Putinom osetio ''optimizam i nadu u budućnost'', prenosi RIA Novosti.

Kako su preneli ruski mediji, Moskva i Nju Delhi razvijaju nove zajedničke projekte, uključujući izgradnju nuklearne elektrane male snage.

Dva lidera su zajedno posetila izložbu, a Modi je položio venac na grob Neznanom junaku.

Takođe se susreo sa članovima indijske zajednice u Rusiji i najavio otvaranje indijskog konzulata u Kazanju i Jekaterinburgu radi promocije turizma i poslovnih aktivnosti.

"U Rusiji je ponekad temperatura ispod nule, ali u odnosima Indije i Rusije temperatura je uvek pozitivna", rekao je Modi indijskoj zajednici.

Dodao je da je Moskva pouzdan partner Nju Delhija ''u sreći i tuzi''.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()