Moguće razorne posledice: "Intenzivirani napadi Hezbolaha na Izrael mogu da izazovu eskalaciju"

Hagari je istakao da će Izrael preduzeti neophodne mere da zaštiti svoje civile, sve dok bezbednost duž granice sa Libanom ne bude obnovljena

16.06.2024. 23:37
  • Podeli:
aita al šab, liban - nov 2023 - foto AP Photo Hussein Malla Tanjug-6559d0483b7b4.webp Foto: AP Photo/Hussein Malla/Tanjug

Izraelska vojska saopštila je danas da bi intenzivirani prekogranični napadi libanskog militantnog pokreta Hezbolah na Izrael mogli da izazovu ozbiljnu eskalaciju.

"Sve veća agresija Hezbolaha dovodi nas do ivice onoga što bi moglo biti širenje sukoba, što bi moglo imati razorne posledice po Liban i ceo region", rekao je portparol izraelske vojske kontraadmiral Danijel Hagari, preneo je Rojters. 

Hagari je istakao da će Izrael preduzeti neophodne mere da zaštiti svoje civile, sve dok bezbednost duž granice sa Libanom ne bude obnovljena.

Hezbolah, koji podržava Iran, pokrenuo je prošle sedmice najveće napade raketama i dronovima na sever Izraela od kada su počeli prekogranični napadi dve strane od oktobra kada je počeo rat u Pojasu Gaze.  

SAD i Francuska se angažuju za počinjanje pregovora za okončanje neprijateljstava duž izraelsko-libanske granice.

Hezbolah je saopštio da neće prekinuti napade na Izrael dok izraelska vojska ne obustavi ofanzivu na Pojas Gaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()