Moldavija bez struje zbog dalekovoda u Ukrajini

'Posle ruskog bombardovanja ukrajinskog energetskog sistema isključen je jedan od dalekovoda koji obezbeđuje isporuke električne energije našoj zemlji, što je dovelo do masovnog nestanka struje'

15.11.2022. 20:19
  • Podeli:
dalekovod električna energija struja.jpg Foto: Pixabay

Širom Moldavije došlo je do masovnog nestanka električne energije pošto je u ruskim raketnim udarima na energetsku infrastrukturu Ukrajine srušen ključni dalekovod koji Moldaviju snabdeva strujom, potvrdio je moldavski ministar infrastrukture Andrej Spinu.

"Posle ruskog bombardovanja ukrajinskog energetskog sistema isključen je jedan od dalekovoda koji obezbeđuje isporuke električne energije našoj zemlji. Ovo je dovelo do masovnog nestanka struje širom zemlje", rekao je Spinu, prenosi AP.

On je istakao da dalekovodi nisu oštećeni već su automatski isključeni iz bezbednosnih razloga i dodao da kompanija Moldelectrica koja održava mrežu radi na obnavljanju distribucije električne energije.

"Građani Moldavije će biti obaveštavani o daljem razvoju situacije", rekao je Spinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()