Moskov tajms: Uhapšen general Surovikin zbog urote sa Prigožinom

General je navodno dao podršku Prigožinu tokom oružane pobune

28.06.2023. 22:00
  • Podeli:
putin surovikin reuters-63b06700b7aff.webp Foto: Reuters

Zamenik komandanta združene grupe ruskih trupa u Ukrajini general Sergej Surovikin navodno je uhapšen zbog podrške vođi Vagnera Jevgeniju Prigožinu tokom oružane pobune.

Portal Moskov tajms navodi da je dobio potvrdu o hapšenju od dva izvora iz ministarstva odbrane. Za sada informacija nije zvanično potvrđena.

Glasine o hapšenju Surovikina prethodno je objavio i vojni bloger Vladimir Romanov koji tvrdi da je general uhapšen još 25. juna, dan posle pobune Vagnera na čelu sa Jevgenijem Prigožinom, a prema njegovim rečima nalazi se u istražnom zatvoru Lefortovo.

Surovikin je navodno unapred znao za planove Jevgenija Prigožina da pokrene oružanu pobunu protiv ruskog vojnog vrha, objavio je ranije Njujork tajms pozivajući se na američke zvaničnike upoznate sa obaveštajnim podacima.

Navodno se sada istražuje da li je Surovikin pomogao u planiranju pobune koja se pretvorila u marš na Moskvu i postala najozbiljnija pretnja režimu predsednika Vladimira Putina za njegove 23 godine na vlasti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()