Moskva tvrdi da je u zgradi u Harkovu ubijeno 60 stranih plaćenika

Ukrajinski zvaničnici potvrdili da je u ruskom napadu na Harkov u utorak teško ranjeno 17 ljudi

17.01.2024. 20:15
  • Podeli:
harkov napad x@Operativnik22-65a827302ddc3.webp Foto: X@Operativnik22

 Rusija je večeras saopštila da su njene snage izvele precizan napad na zgradu u kojoj su se krili "strani plaćenici" u ukrajinskom gradu Harkovu.

Ministarstvo odbrane navodi da su među stranim borcima uglavnom bili "francuski plaćenici" i da je zgrada uništena, a da je ubijeno oko 60 ljudi, preneo je Rojters.

Lokalni ukrajinski zvaničnici u Harkovu rekli su da su se dogodila dva ruska raketna napada na stambeni deo u centru Harkova u utorak, kada je ranjeno 17 ljudi, od toga dvoje teško, dok su kuće pretrpele veliko oštećenje.

Britanska novinska agencija navodi da francusko ministarstvo spoljnih poslova zasad nije komentarisalo tvrdnje iz Moskve.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()