MSP pozvalo međunarodnu zajednicu da ne povezuje Ukrajinu sa atentatom na Trampa

Kako se navodi, Ukrajina najoštrije osuđuje ovaj "zločinački čin i sve oblike političkog nasilja".

17.09.2024. 18:17
  • Podeli:
donald tramp, 16 jul 2024 - AP Photo Julia Nikhinson Tanjug-6697385c2c701.webp Foto: AP Photo/Julia Nikhinson/Tanjug

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je međunarodnu zajednicu da se uzdrži od veštačkog povezivanja sa Ukrajinom Rajana Veslija Rauta, osumnjičenog za atentat na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, uprkos činjenici da je Raut podržao Ukrajinu u ratu protiv Rusije, izjavio je danas portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Georgij Tihi.

"Da, vidimo iz vesti da je osumnjičeni javno podržavao Ukrajinu u prošlosti. Ali postoje stotine miliona ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama koji podržavaju Ukrajinu. I očigledno je to raznolika grupa ljudi. Pozivamo sve da uzdrže se od veštačkog povezivanja akcija osumnjičenog sa Ukrajinom", rekao je on, prenosi agencija Suspilne.

Tihi je naglasio da Ukrajina najoštrije osuđuje ovaj "zločinački čin i sve oblike političkog nasilja".

"Drago nam je što je osumnjičeni tako brzo priveden i želimo da istaknemo da on nema veze sa ukrajinskim državnim institucijama i da se nikada nije borio za Ukrajinu u sastavu Međunarodne legije ili drugih jedinica Oružanih snaga", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova.

Amerikanac Rajan Vesli Raut (58), koji je uhapšen zbog bezbednosnog incidenta na Floridi koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, u ponedeljak je pred federalnim sudom optužen za nezakonito posedovanje vatrenog oružja i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem.

Kako se navodi, on se skrivao 12 sati u žbunju, nikada nije imao Trampa u vidokrugu i nije ispalio nijedan hitac.

Republikanski predsednički kandidat je nepovređen i na bezbednom, saopštila je policija.

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada je Tramp zadobio povredu uha.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()