Na kraju se oglasili i Rumuni: Prve komšije otkrile da li će slati vojsku u Ukrajinu

Prema njegovim rečima, ako Ukrajina ima bilateralne sporazume sa nekom zemljom u bilo kojoj sferi, takva pitanja su stvar bilateralnih odnosa

12.03.2024. 14:42
  • Podeli:
Rumunija_rumunska zastava_ zastava EU_Foto Pixaby-640223a29a731.webp Foto: Pixaby

Rumunija će nastaviti da podržava Ukrajinu, ali neće slati svoju vojsku, izjavio je rumunski predsednik Klaus Johanis.

On je na konferenciji za novinare sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem rekao da se vojska ne može poslati u okviru NATO mandata, jer Ukrajina nije članica Alijanse.

Prema njegovim rečima, ako Ukrajina ima bilateralne sporazume sa nekom zemljom u bilo kojoj sferi, takva pitanja su stvar bilateralnih odnosa, javio je TASS.

"Rumunija neće slati vojnike u Ukrajinu. Mi podržavamo Ukrajinu na razne načine i nastavićemo to da radimo kao što smo radili do sada", naglasio je Johanis.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je nakon sastanka u Parizu 26. februara izjavio da su zapadni lideri tada razgovarali o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu, ali je naglasio da nije postignut konsenzus u vezi s tim pitanjem.

Međutim, Makron je dodao da "nijedna opcija nije isključena".

Pojedine članice EU, uključujući Poljsku i Nemačku, odmah su odbacile mogućnost slanja vojske u Ukrajinu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovio je ranije danas da NATO neće slati vojsku u Ukrajinu, jer ne želi da bude strana u sukobu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()