Na Paradi ponosa u Malmeu napadnute četiri osobe zbog toga što su nosile izraelske zastave

Napadači su takođe pokušali da od 35-godišnje žene uzmu mobilni telefon kojim je ona snimila incident

09.07.2024. 16:57
  • Podeli:
policija u stokholmu, švedska stokholmska policija, švedski  stokholmski policajci, švedska, stokholm - 7 jun 2024 - reuters-66633769917c4.webp Foto: Reuters

Četiri osobe napadnute su tokom učešća na Paradi ponosa u švedskom gradu Malmeu zbog toga što su nosile izraelske zastave i jevrejske simbole, kao što je Davidova zvezda, saopštila je švedska policija.

Incident se dogodio u subotu kada su grupu od četiri osobe koje su nosile izraelske zastave i simbole napala verbalno i fizički dva nepoznata muškarca koji su se na lice mesta dovezli automobilom, rekao je portparol policije Filip Anas, preneo je švedski Expressen.

Anas je naveo da su napadači osobe koje su nosile izraelske zastave šutirali nogama u leđa, pljuvali ih i uzvikivali antisemitske i homofobične parole. 

Napadači su takođe pokušali da od 35-godišnje žene uzmu mobilni telefon kojim je ona snimila incident, istakao je Anas. Na snimku incidenta, koji je objavljen na platformi X, čuje se kako muškarci, između ostalog, uzvikuju: "Izrael ubija decu".

Policija je sačinila zapisnik o napadu, a incident se smatra zločinom iz mržnje. Trenutno niko nije optužen u ovom slučaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()