Najmanje 10 poginulih u Gazi: Izrael tvrdi da je napadnuta baza Hamasa

Palestinci tvrde da je granatirana škola

20.08.2024. 14:10
  • Podeli:
bombardovana škola u gradu gaza, pojas gaze, palestina, izrael, napad izraela, palestinci - 3 avg 2024 - profimedia-0895700788-66ae9233ee54f.webp Foto: Profimedia

Najmanje 10 Palestinaca ubijeno je u izraelskom vazdušnom napadu na školu, saopštile su palestinske vlasti.

Ovo se dogodilo tokom u utorak nakon izraelskog vazdušnog napada na školu u kojoj se nalaze raseljene porodice zapadno od grada Gaze, saopštile su vlasti te teritorije.

Izraelska vojska saopštila je da je napadnuta baza militanata Hamasa koja se nalazila unutar škole, prenosi Rojters.

Hamas negira navode Izraela da koristi škole i bolnice u vojne svrhe, kako prenosi Gardijan.

Portparol agencije za civilnu odbranu Mahmud Bazal rekao da su tela pet muškaraca i dvoje dece izvučena iz zgrade „nakon što je izraelski avion bacio bombu na drugi sprat zgrade u školi Mustafa Hafiz u kojoj se nalazi hiljade raseljenih ljudi“. Spomenuo je i da je u napadu ranjeno 15 ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()