Najmanje 16 osoba povređeno u ukrajinskim napadima na Belgorodsku oblast u Rusiji

Belgorodska oblast u sredu napadnuta ukupno 86 puta

08.08.2024. 08:30
  • Podeli:
belgorod Belgorod Region Governor Vyacheslav Gladkov Telegram channel via AP tanjug-664300cb4bc14.webp Foto: Belgorod Region Governor Vyacheslav Gladkov Telegram channel via AP/Tanjug

 Najmanje 16 osoba povređeno je u napadima ukrajinskih dronova i granatiranju Belgorodske oblasti u Rusiji u sredu, saopštio je jutros načelnik te oblasti Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je napisao na Telegramu da je jedna osoba teško povređena, a da je ukupno njih 13 prebačeno u bolnice, prenela je agencija RIA Novosti.

Načelnik je naveo da je Belgorodska oblast u sredu napadnuta ukupno 86 puta. 

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je tokom noći 16 dronova iznad  Belgorodske i Kurske oblasti u Rusiji, saopštilo je jutros rusko ministarstvo odbrane.

"PVO sistemi uništili su 14 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad teritorije Belgorodske oblasti i dve nad teritorijom Kurske oblasti", navodi ministarstvo.

Oružane snage Ukrajine redovno granatiraju centralne i pogranične regione Rusije.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()