Najmanje 37 Palestinaca ubijeno, 120 ranjeno u izraelskom bombardovanju Kan Junisa

Palestinci, Ujedinjene nacije i međunarodne agencije za pomoć su saopštili da nema sigurnog mesta u okupiranoj palestinskoj enklavi

22.07.2024. 13:20
  • Podeli:
kan junis AP PhotoFatima Shbair via tanjug-66156ddfec3d4.webp Foto: AP PhotoFatima Shbair via Tanjug

Broj palestinskih žrtava ubijenih u izraelskim napadima na Kan Junis u pojasu Gaze povećan je na 37, dok je broj povređenih povećan na 120, prenela je Al Džazira.

Izraelski napad je izvršen neposredno nakon što je Izrael izdao nove naloge za evakuaciju nekih naselja u i oko Kan Junisa, na jugu Pojasa Gaze, uz najavu novih napada i tvrdnje da izraelska vojska "prilagođava granice humanitarne zone u Al-Mavasi kako bi držala civilno stanovništvo dalje od zona borbi", prenosi Rojters.

Palestinski zdravstveni zvaničnici tvrde da je najmanje 16 Palestinaca ubijeno u izraelskom tenkovskom napadu na naselje Bani Suhaila istočno od Kan Junisa i dodaju da je to područje takođe bombardovano iz vazduha.

Palestinci, Ujedinjene nacije i međunarodne agencije za pomoć su saopštili da nema sigurnog mesta u okupiranoj palestinskoj enklavi.

Ranije ovoga meseca, desetine Palestinaca su ubijene u odvojenim izraelskim napadima na humanitarno označene zone u Al-Mavasi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()